Reteta humus cu ardei copt

Reteta humus cu ardei copt
Reteta humus cu ardei copt

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

20m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• naut fiert (fierbinte) – 1 kg
• curry verde – 1/2 lingurita
• usturoi copt – 1 capatana
• zeama de lamaie – 80 ml
• pasta de susan (tahini) – 150 ml
• piper alb – 1/4 lingurita
• chimion – 1 varf de cutit
• ardei gras rosu – 2 buc
• ardei gras portocaliu – 2 buc
• ardei gras galben – 1 buc
• gheata – 10 cuburi mari
• ulei de masline extravirgin – 80 ml
• sare – dupa gust

Mod de preparare

• fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
• strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un blender performant
• coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita
• coaceti ardeii grasi in cuptor
• scoateti-i si puneti deasupra cateva straturi de folie de plastic, pentru a putea crea un condens si pentru a putea curata ardeii cu mai mare usurinta, fara a pierde aroma acestora
• odata curatati taiati-i in bucati mai mici
• adaugati gheata, curry verde, chimionul, ardeii copti, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si mixati in atasamentul de blender al robotului multifunctional Ankarsrum
• odata facuta pasta compozitia, adaugati gheata si mixati din nou pana aceasta s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos
• serviti cu lipie de casa.

Pofta buna!