Reteta gyros de curcan

Reteta gyros de curcan
Reteta gyros de curcan

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru lipie:
• drojdie uscata – 1 plic
• apa calduta – 250 ml
• faina – 400 g
• ulei de masline – 50 ml
• sare – 1 lingurita

Pentru umplutura:
• pulpa afumata de curcan – 2 buc
• morcovi – 3 buc
• telina – ½ buc
• pastarnac – 2 buc
• foi de dafin – 4 buc
• ceapa – 2 buc
• ceapa rosie – 2 buc
• salata / mix de salata – 1 buc./ ½ punga
• varza rosie rasa – cca 100 g
• tsatsiki / crema de branza picanta – 4 linguri
• rosii – 2 buc
• castravete murat – 2 buc
• cartofi prajiti – 150 g
• miere – 1 lingurita
• oregano uscat – 1 lingurita
• boia dulce – 2 lingurite
• fulgi de chilly – dupa gust
• sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatat peretii interiori ai vasului
• porniti aparatul si adaugati peste 140 g de faina pentru inceput
• amestecati-le cateva min si lasati-le cca 30 min acoperite cu un prosop, la cald
• adaugam apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina si framantati cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum timp de 5 min
• acoperiti cu o carpa sau folie de plastic si lasati la loc calduros, la crescut, pentru 2 ore
• dupa ce-a crescut, o pudrati bine cu faina, o intindeti si o portionti in bile – puneti folie de plastic pe fiecare in parte si lasati inca 10 min
• modelati si pregatiti pitele in tigaie la foc potrivit, cateva minute pe fiecare parte
• puneti apoi un prosop umed peste ele pentru a ramane moi
• pulpele de curcan le puneti la fiert intr-o oala incapatoare, cu apa, morcovi, ceapa galbena, telina si pastarnac, spalate si curatate in prealabil (intregi) si nu in ultimul rand foile de dafin
• in momentul in care carnea este gata sa cada de pe os, o mutati intr-o tava de cuptor
• ungeti pulpele de curcan cu miere
• amestecati fulgii de chilli, boia dulce, sare, piper si oregano si asezonati bine pulpele de curcan
• incingem cuptorul la 200 grade si introduceti curcanul (cel mai bine ar fi sa activati functia grill) pentru 5-10 min pana se gratineaza
• taiati ceapa rosie rondele si castravetii batoane
• prajiti cartofii si puneti cateva servetele deasupra pentru a absorbi uleiul in exces
• taiati pitele pe jumatate, pe lungime
• ungeti-le cu tsatsiki sau crema de branza pikanta
• taiati curcanul cubulete si adaugati-l inauntru
• peste acesta puneti cartofi prajiti, salata, varza, rosiile taiate in prealabil rondele, si castravete murat.

Pofta buna!