Reteta paine impletita cu dovlecei si parmezan

Reteta paine impletita cu dovlecei si parmezan
Reteta paine impletita cu dovlecei si parmezan

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

160

Calorii

-

Ingrediente

• dovlecel – 1 buc.mai mica
• parmezan ras – 100 g
• lapte caldut – 100 ml
• ulei – 50 ml
• drojdie proaspata – 20 g
• zahar 1 lingurita
• sare 1 lingurita
• faina – 350400 g
• tarate de grau – 2 linguri
• ou – 1 buc

Mod de preparare

• spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja
• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele caldut, uleiul si drojdia frecata cu zaharul
• adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute, folosind paleta pentru aluat si spatula pentru curatarea marginii vasului
• daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina
• cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
• puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol
• impartiti aluatul in trei si formati trei suluri de aceeasi dimensiune, apoi impletiti-le cu grija, unind capetele si bagandu-le dedesubt, sub paine, ca sa nu se desfaca
• puneti paine intr-o tava cu hartie de copt si acoperit-o cu un prosop si lasati-o sa mai creasca 30 de minute
• ungeti painea cu ou batut si presarati deasupra taratele de grau
• coaceti painea in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra
• lasati painea sa se raceasca inainte de a o taia felii.

Pofta buna!