Reteta paine cu rosii uscate, pancetta si busuioc

Reteta paine cu rosii uscate, pancetta si busuioc
Reteta paine cu rosii uscate, pancetta si busuioc

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente

• faina alba – 1 kg
• extra faina pentru framantat – 100 – 200 g
• pancetta – 200 g
• apa calduta – 600 ml
• drojdie proaspata – 40 g
• rosii uscate – 150 g
• busuioc – 1012 frunze
• ulei de masline – 100 ml
• galbenusuri de ou – 2 buc
• sare – 1 lingurita rasa

Mod de preparare

• dizolvati drojdia in apa calduta si adaugati 2 linguri de ulei de masline
• lasati-o circa 15 minute la cald sa "lucreze"
• cerneti faina
• tocati pancetta, rosiile uscate si busuiocul
• adaugati apa cu drojdia si cele 2 linguri de ulei de masline in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• montati rola pentru plamadit la cca 2-3 cm de margine si spatula pentru a curata peretii interiori ai vasului
• porniti aparatul si incorporati treptat faina, sarea, busuiocul, pancetta si rosiile uscate
• framantati pentru cca 8-10 minute
• presarati faina pe deasupra pentru a nu se lipi si lasati-o la dospit cca 60 min, intr-un castron, acoperit cu un prosop, la cald
• modelati coca in 2 painici egale si crestati-le frumos
• puneti-le intr-o tava, pe o hartie de copt (cu o distanta considerabila intre ele pentru a preveni lipirea), apoi ungeti-le cu galbenus de ou si optional puteti pune seminte de susan, in, cereale sau sare de Himalaya pe deasupra
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45-60 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si daca este curata, atunci painea este gata
• lasati-o la odihnit pe un tocator, acoperita de un prosop, pentru cca 3 ore, dupa care o puteti taia.

Pofta buna!