Reteta paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence

Reteta paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence
Reteta paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente

• bere nefiltrata – 600 ml
• faina alba de grau
• calitativa (cu drojdie pudra) – 12 kg
• extra faina – 100 g
• ierburi de Provence – 2 linguri
• drojdie – 20 g
• ulei de masline – 100 ml
• sare – 2 lingurite
• zahar – 1/2 lingurita
• galbenus de ou – 2 buc

Mod de preparare

• dizolvati drojdia de bere in bere nefiltrata
• lasati-o circa 15 minute sa "lucreze" (veti observa mici bule deasupra)
• adaugati aceasta compozitie lichida in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum si peste aceasta puneti uleiul de masline
• puneti dispozitivul de framantare, setati bratul la circa 3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatarea marginilor vasului de plastic
• porniti aparatul pe viteza mica si incepeti sa adaugati treptat faina, sarea si zaharul
• framantati pentru cca 8-10 minute
• pudrati coca cu faina si adaugati-o intr-un castron pe care il acoperiti ulterior cu o carpa
• lasati-o la crescut pentru cca 120 min, la cald, intr-un castron, acoperit cu o carpa
• modelati painea si puneti-o in 2 forme de cozonac tapetate in prealabil – lasati-le la crescut in forme pentru inca 30 de minute
• bateti bine galbenusurile de ou si ungeti bine painea
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 45-50 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si daca aceasta este curata, atunci inseamna ca este coapta
• lasati-o la odihnit cca 2-3 ore pe un tocator, acoperita cu o carpa.

Pofta buna!