Reteta paine alba

Reteta paine alba
Reteta paine alba

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

40m

Temperatură

190

Calorii

-

Ingrediente

• unt – 50 g
• lapte – 600 ml
• drojdie proaspata – 50 g
• sare – 1 lingurita rasa
• faina alba de grau
• calitativa – 900 g
• extra faina – 100 g
• galbenus de ou – 2 bucati
• seminte de susan – 2 linguri

Mod de preparare

• topiti untul si amestecati-l cu laptele incalzit putin in prealabil
• zdrobiti drojdia si dizolvati-o in laptele cu unt
• lasati-o circa 15 minute sa "lucreze" (veti observa mici bule deasupra)
• adaugati-le in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum si atasati rola pentru plamadit la circa 2-3 cm de margine, precum si spatula de curatare a interiorului bolului
• porniti aparatul pe viteza mica, adaugand treptat faina si sarea
• mariti viteza pe medium si setati framantarea pentru cca 8 minute 
• dupa terminarea programului, pudrati coca cu putina faina ca sa nu se lipeasca si adaugati-o intr-un castron acoperit cu o prosop
• lasati-o la crescut undeva la cald pentru aproximativ 60 de minute
• modelati cca 2 painici, crestati-le, ungeti-le cu galbenus de ou si presarati seminte de susan pe deasupra si puneti-le pe o hartie de copt, intr-o tava
• incalziti cuptorul la 190 de grade si coaceti pentru circa 40-50 de minute (faceti testul cu scobitoarea in momentul in care vedeti ca a crescut si s-a rumenit, iar daca scobitoarea este curata, atunci painea este coapta)
• scoateti-o din cuptor, acoperiti-o cu un prosop si lasati-o la odihnit pentru circa 2-3 ore – nu o taiati inainte pentru ca aceasta se va incruzi.

Pofta buna!