Reteta lipii de casa grecesti

Reteta lipii de casa grecesti
Reteta lipii de casa grecesti

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• drojdie uscata – 1 plic
• apa calduta – 250 ml
• faina – 400 g
• ulei de masline – 50 ml
• sare – 1 lingurita

Mod de preparare

• dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta, apoi puneti-o in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• montati rola pentru plamadit la cca 2-3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatat peretii interiori ai vasului
• porniti aparatul si adaugati peste 140 g de faina pentru inceput
• amestecati-le cateva minute si lasati-le cca 30 min acoperite cu un prosop, la cald
• adaugati apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina si framantati cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum timp de 5 minute
• acoperiti cu un prosop sau o folie de plastic si lasati la loc calduros la crescut, pentru 2 ore
• dupa ce a crescut, o pudrati bine cu faina, o intindeti si o portionati in bile – puneti folie de plastic pe fiecare in parte si lasati inca 10 minute
• modelati si pregatiti lipiile in tigaie la foc potrivit, cateva minute pe fiecare parte
• puneti apoi un prosop usor umed peste ele pentru a ramane moi.

Pofta buna!