Reteta chifle pufoase

Reteta chifle pufoase
Reteta chifle pufoase

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente

• faina 500 g
• drojdie proaspata 25 g
• zahar 1 lingura
• sare 1 lingurita
• unt 30 g
• apa calduta 200 ml
• galbenus de ou 1 buc
• seminte asortate 3 linguri

In plus:
• apa 2 litri
• sare 2 linguri
• bicarbonat 3 linguri rase

Mod de preparare

• intr-un castron amestecati drojdia cu zaharul
• montati vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum, rola pentru plamadire la circa 2-3 cm de margine, si implicit spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului
• puneti faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharulsi mixati pe viteza medie pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios
• tapetati un bol mare cu faina si puneti aluatul in acesta - presarati putina faina deasupra si acoperiti bolul cu un prosop curat
• lasati aluatul sa creasca 45 de minute intr-un loc cald
• intre timp puneti apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca opriti focul si adaugati bicarbonatul
• impartiti aluatul in 6-8 parti si formati chiflele, dupa plac
• puneti cate o chifla intr-o spumiera si scufundati-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asezati-o direct in tava tapetata cu hartie de copt
• dupa ce ati oparit toate chiflele pentru cateva secunde, crestati fiecare chifla cu ajutorul unui cutit
• ungeti chiflele cu galbenus de ou si presarati seminte asortate
• coaceti chiflele in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra
• lasati chiflele la racit pe un gratar inainte de servire.

Pofta buna!