Reteta tarte cu martipan si coacaze

Reteta tarte cu martipan si coacaze
Reteta tarte cu martipan si coacaze

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

40m

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• unt – 50 g
• oua – 1 buc
• faina – 150 g
• lapte – 10 ml
• zahar – 10 g
• un praf de sare

extra: boabe de linte sau orez pentru copt

Umplutura:
• martipan (pasta de migdale)– 150 g
• unt – 100 g
• oua – 2 buc

Topping:
• coacaze negre
• rosii si albe – 300 g
• praf de jeleu transparent – 1 plic
• suc de portocale – 200 ml
• zahar – 2 linguri

Mod de preparare

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de inox, paleta pentru framantat si paleta pentru curatarea peretilor vasului.
• adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios
• inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute
• intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l apoi in doua forme de tarta mai mici (puteti folosi si o forma mai mare)
• taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul
• coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini
• scoateti tartele din cuptor si indepartati folia de copt si lintea, apoi intepati blatul cu furculita
• mixati pasta de migdale cu untul moale si ouale pana obtineti o crema
• turnati crema peste blatul de tarta si coaceti din nou pana se rumeneste usor deasupra (aproximativ 20 de minute)
• scoateti tartele din cuptor si lasati-le sa se raceasca
• amestecati praful de jeleu cu zaharul si sucul de portocale, apoi puneti pe foc 1 minut
• adaugati coacazele colorate si impartiti-le in mod egal pe cele doua tarte
• puneti tartele la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.

Savurati!