Reteta tarta cu rubarba si cirese

Reteta tarta cu rubarba si cirese
Reteta tarta cu rubarba si cirese

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

20m

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• faina 200 g
• unt moale 100 g
• lapte 3 linguri
• oua 1 buc
• zahar 1 lingura
• un praf de sare

Umplutura:
• rubarba 600 g
• cirese fara samburi 500 g
• zahar gelifiant 150 g
• gelatina granulata 1 lingura
• scortisoara 1 lingurita
• unt 50 g

Mod de preparare

• mixati in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale. Folositi paleta pentru aluat si spatula pentru curatarea marginii vasului.
• inveliti aluatul in folie de plasctic si lasati-l la frigider 15 minute
• presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta cu fund detasabil, pe care ati uns-o inainte cu unt si ati tapetat-o cu faina
• taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, intepati aluatul cu furculita si mai coaceti inca 10 minute
• intre timp, spalati rubarba si taiati capetele, apoi taiati-o in felii de 2 cm
• puneti rubarba intr-o tigaie incapatoare, adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza usor, amestecand din cand in cand
• adaugati untul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie
• la final adaugati ciresele si mai lasati sa fiarba 5 minute
• opriti focul si lasati sa se raceasca putin
• adaugati gelatina hidratata in apa rece si amestecati usor pana se dizolva
• la final, amestecati in fructe si scortisoara si turnati compozitia peste blatul de tarta
• lasati tarta la frigider cel putin 2 ore
• puteti orna cu frisca si frunzulite de menta.

Savurati!