Reteta tarta cu fructe de padure

Reteta tarta cu fructe de padure
Reteta tarta cu fructe de padure

Porții

10

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• unt – 100 g
• oua – 1 buc
• faina – 200 g
• lapte – 20 ml
• zahar – 10 g
• un praf de sare

extra: boabe de linte sau orez pentru copt

Umplutura:
• fructe de padure asortate – 800 g
• oua – 2 buc
• zahar – 80 g
• smantana lichida – 100 ml

Mod de preparare

• puneti in vasul robotului multifunctional Ankarsrum untul moale, oul, zaharul, sarea si laptele si mixati putin. Folositi bolul de inox, paleta pentru framantat si montati si paleta pentru curatarea pertilor vasului
• adaugati faina si framantati 5 minute la viteza mica, pana obtineti un aluat nelipicios
• inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 10 minute
• intindeti aluatul pe masa presarata cu faina si trasferati-l intr-o forma de tarta cu diametrul de 24 cm
• taiati marginile in exces si puneti deasupra aluatului o foaie de copt, apoi turnati lintea sau orezul
• coaceti blatul de tarta la 180 de grade aproximativ 15 minute, pana se rumeneste usor pe margini
• scoateti tava din cuptor, indepartati foaia de copt si boabele de linte si intepati aluatul cu o furculita
• pentru tarta puteti folosi fructe de padure congelate sau proaspete
• separati cele doua oua si mixati albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar
• amestecati smantana cu galbenusurile, apoi incorporati albusurile spuma
• puneti fructele de padure peste blat si deasupra amestecul de oua si smantana
• puneti din nou tava in cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se incheaga compozitia si se rumeneste usor
• scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi puneti-o la frigider 30 de minute inainte de servire

Savurati!