Reteta branzoaice

Reteta branzoaice
Reteta branzoaice

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

160

Calorii

-

Ingrediente


Aluat:
• lapte 125 ml
• unt 60 g
• oua 1 buc.intreaga + 1 galbenus
• zahar 80 g
• sare 1/2 lingurita
• coaja de lamaie si portocala
• esenta de rom 1 lingurita
• faina 400 g
• drojdie proaspata 15 g

Umplutura:
• branza de vaci 500 g
• zahar 100 g
• oua 2 buc
• coaja rasa de lamaie
• stafide inmuiate in rom sau coniac 100 g

Pentru uns:
• galbenus de ou 1 bucata
• lapte 1 lingura
• zahar brun 2 linguri

Mod de preparare

• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!
• puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida
• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica
• acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
• pregatiti intre timp umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale batute, zaharul si stafidele aromate
• presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul cu grija pana obtineti o foaie de 1 cm grosime
• taiati apoi in patrate de 10x10 cm si puneti cate o lingura din compozitia de branza pe fiecare patrat
• impaturiti branzoaicele, aducand spre centru colturile opuse
• puneti branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, lasand 2 cm distanta intre ele
• acoperiti tava cu un prosop si mai lasati la dospit 30 de minute
• amestecati galbenusul de ou cu laptele si ungeti apoi branzoaicele cu o pensula
• presarati deasupra zahar brun si coaceti la 160 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Savurati!